Selecteer een pagina

Mensen met een Ipad, Iphone of Android telefoon kunnen een app installeren, 15 seconden video opnemen en op kabel tv komen tijdens en rond programma’s van de zender YouToo TV. Ook ontdekt en beroemd worden?

Justin Bieber, Esmee Denters en vele anderen zijn beroemd geworden door social media zoals Youtube. Ze werden ontdekt doordat veel mensen hen zagen schitteren op internet en van hun kunnen onder de indruk waren. Veel mensen dromen daar ook van getuige de vele video’s die muzikanten, dansers en vocalisten uploaden naar video sites zoals Youtube.

Niet verbonden aan Youtube (de naam lijkt er sprekend op) is de de Amerikaanse kabelzender YouToo. Net als een van de Nederlandse zenders die middels digitale tv alleen achter de decoder te vinden zijn is ook YouToo een zender waar je in de Verenigde Staten voor kunt kiezen. Ze zenden shows, series en films uit zoals elke andere TV zender, maar tegelijkertijd omschrijven ze zichzelf ook als een Sociale TV zender. Want doormiddel van de apps die zij beschikbaar stellen voor smartphones kunnen mensen video’s van 15 seconden uploaden naar de website van YouToo, die dan ook worden vertoond op de kabel tv zender.

Mensen kunnen hun mening geven over bepaalde programma’s en die mening word dan gezien voor, na en tijdens reclameblokken bij die programma’s. Mensen vragen hun partner ten huwelijk via TV en hun partner zietr de 15 seconden aanzoek terwijl ze op de bank tv zit te kijken, enzovoorts.

YouToo is geheel gratis en een leuk initiatief om internet en mobiele apparaten met een oud medium als TV te combineren. YouToo wordt ongetwijfeld een groot succes. Website: YouToo.com