Selecteer een pagina

De dagen van de creditchecks behoren tot het verleden als het gaat om het aanvragen van een abonnement. Maar KPN en met hen vele andere mobiele providers zijn allang gestopt met het controleren van de kredietwaardigheid van hun nieuwe klanten. Een creditcheck is nu voorbehouden aan bedrijven die financiële producten aanbieden zoals leningen, hypotheken en dergelijke.

Waar maakt u zich druk om trouwens? Stel dat u bang bent niet door een creditcheck heen te komen en u vraagt toch een abonnement met toestel aan. Wat is dan het ergste dat er kan gebeuren? Het ergste dat u kan gebeuren is dat u via de email of een nette brief een wordt medegedeeld dat uw aanvraag niet wordt toegewezen. En meer dan dat niet. Dat is niet leuk natuurlijk maar het is ook niet het einde van de wereld. Maar het goede nieuws voor u is dat er geen creditcheck bij het BKR meer wordt gedaan.

Betekent dit dat u zelfs met een slecht kredietverleden toch in aanmerking kan komen voor een mobiel abonnement met toestel? Het antwoord is ja. En waarom ook niet? Het BKR houdt gegevens over uw kredietverleden voor 5 jaar vast. Heel veel mensen zijn allang uit de schulden en staan desondanks nog steeds geregistreerd bij het BKR. Een kromme situatie waar vanuit de politiek nog steeds geen einde aan is gemaakt.

De enige uitzondering op dit hele verhaal is dat telecomproviders kijken of iemand die een abonnement aanvraagt geregistreerd staat bij Preventel. Een samenwerkingsverband van telecomproviders die wanbetalers verhindert bij een collega telecomprovider schulden te maken. Maar dat is geen creditcheck. Een creditcheck gebeurt alleen bij het BKR en daar worden door telecomproviders niemand meer aangemeld en wie daar jaren geleden stond aangemeld door een telecomprovider staat daar nu niet meer geregistreerd.

Kortom ook al staat u misschien geregistreerd bij het BKR wegens problemen uit het verleden, u kunt nu desondanks een abonnement zonder creditcheck aanvragen. Wilt u een compleet overzicht van providers die wel of niet een creditcheck doen? Er zijn ook providers die geen controle uitvoeren bij Preventel. Klik deze regel voor een overzicht van welke dat zijn. Succes!