Selecteer een pagina

Toestel lease wordt steeds populairder. Zoals alles heeft elke abonnements vorm zijn voor en nadelen, en leasen heeft voordelen op de gewone abonnements vorm die veel mensen erg prettig vinden. Toestel lease wordt door diverse grote providers gedaan maar niet door allemaal. Hier volgt een opsomming.

Het leasen van een telefoontoestel met een abonnement moet je gewoon zien als een stukje extra service waar je voor kunt kiezen. Want het is namelijk een keuze die je maken kunt als je vind dat de voordelen van een lease in jouw geval beter zijn. Het is namelijk zo dat niet alle providers aan toestel lease doen omdat sommigen er wat kritiek op hebben. Maar wat ik persoonlijk belangrijker vind is dat je als consument een extra keuze hebt en dat is in mijn ogen juist een service. Zo doet Vodafone bijvoorbeeld niet aan toestel lease omdat ze van mening zijn dat er voor de klant geen extra toegevoegde waarde aan toestel lease zit.

De voordelen van Toestel Lease:

Lagere kosten, geen toestel prijs vooraf te betalen en abonnement met Sim Only tarieven
Je zit niet onherroepelijk vast aan een toestel, makkelijk overstappen aan het einde van de leaseperiode naar een actueel model
Bij technisch defect een vervangend toestel of reparatie op kosten van provider
Diefstal of laten vallen van toestel is mee te verzekeren in de lease prijs
Aan de provider retourneren van een toestel is duurzamer dan het toestel houden of weggooien

Nadelen van Toestel Lease:

Je bent geen eigenaar van het toestel, wil je het toestel na afloop lease contract houden dan is er een koopbedrag

Update
Op dit moment zijn alle providers gestopt met het aanbieden van toestellease. Het leasen van een telefoon bij de grote providers is dus niet meer mogelijk. Kijk op de volgende website voor de beste aanbiedingen van een van de grootste providers waarbij u direct eigenaar wordt van het toestel: KPN

Op dit moment zijn en Hi de voornaamste aanbieders van Toestel Lease. KPN is er mee gestopt en biedt alleen nog abonnementen met toestel aan waarbij de klant eigenaar van het toestel wordt. Gevolg is wel direct dat de toestellen die je bij KPN erbij krijgt direct betaald moeten worden of met toestelprijs bij het abonnement geleverd worden. Dat is dus geld dat je je kunt besparen als je een toestel leased en zeg nou zelf, na twee jaar het zelfde toestel te hebben wil je toch overstappen op een ander model? Met toestel lease kan dat direct.