Selecteer een pagina

Het geplaagde Research In Motion, maker van de Blackberry telefoons scoort punten door Android Apps toe te laten op hun tablet de Blackberry Playbook.

De markt voor tablets is grotendeels in handen van reuzen als Apple met hun Ipad en Samsung met hun Galaxy tab. Voor andere fabrikanten is het maar moeilijk om een serieus marktaandeel te veroveren. RIM de maker van de Blackberry telefoons waar je mee kunt pingen en die vooral onder de jeugd zeer populair zijn, doet een goede gooi naar een stukje marktaandeel met hun eigen tablet de Blackberry Playbook. Een beetje hulp kunnen ze wel gebruiken want het gaat de laatste tijd zowel financieel als technisch niet zo lekker met Research In Motion. Die hulp zoekt RIM nu in het toelaten van Android Apps op hun tablet die qua besturingssysteem hele andere software draait dan het voor Android Apps benodigde Android besturingssysteem van Google.
Door deze stap kunnen ze nieuwe gebruikers er hopelijk van overtuigen dat het geen belemmering hoeft te zijn dat de Playbook geen Android draait. Immers alles wat Android nou juist zo leuk maakt, de uitgebreide verzameling beschikbare apps, draaien dus ook op de tablet van RIM. En dat zonder dat RIM hoeft te betalen voor de licenties die gekocht moeten worden wanneer ze in plaats van hun eigen besturingssysteem de Playbook met Android hadden uitgerust. Dus wel alle voordelen van Android, maar dan zonder de kosten van Android.
Wie dus een Blackberry Playbook koopt kan dus eten van twee walletjes. Toegang tot het Blackberry netwerk met Ping en alle serieuze zakelijke applicaties waar Blackberries om bekend staan en tegelijkertijd ook toegang tot de app market van Android met alle fun en duizenden beschikbare apps die er al voor Android zijn. Het zou zomaar een reden kunnen zijn om als nieuwe tablet bezitter toch voor een Blackberry Playbook te kiezen in plaats van voor wat anders.