Selecteer een pagina

Nog even en u kunt een Google Laptop met Chrome OS – de zogenaamde Chromebook – bestellen. De Chromebook is binnen 8 seconden opgestart en klaar om u het internet op te brengen.

Dat er een hevige strijd gaande is tussen Microsoft, Apple en Google zal niemand ontgaan zijn. Microsoft faalt momenteel hopeloos om mobiele telefoons met Windows aan de man te brengen, terwijl Apple en Google steeds meer terrein winnen op de mobiele markt met op IOS en Android gebaseerde telefoons.
Googles nieuwste wapen in de strijd is de Chromebook. Een laptop met het door Google zelf ontworpen besturingssysteem ChromeOS en ingebouwde mogelijkheid om middels 3G of wifi overal in de beschaafde wereld het internet te kunnen betreden.
De Chromebook is in eerste instantie een eerste bod van Google in de strijd tegen op Windows gebaseerde latops. Later dit jaar wordt verwacht dat Google de Chrometablet op de markt brengt als bod in de strijd met de Ipad van Apple.

Een van de fijne voordelen van de Chromebook is dat de laptop in 8 seconden is opgestart en de gebruiker dus nagenoeg direct na het openklappen van zijn laptop de mogelijkheid biedt om aan de slag te gaan.

Google heeft aangekondigt dat de Chromebook vanaf 15 juni aanstaande te bestellen is. Naar verwachting zal de Chromebook uitgebreid ondersteuning bieden voor het gebruik van al Googles Clouddiensten, apps en wat niet meer. Interesant is de mogelijkheid om de Chromebook voor slechts een paar tientjes per maand te leasen of te kopen op afbetaling. Wat ongetwijfeld een snelle verspreiding van de Chromebook tot gevolg zal hebben en Google een serieuze hap uit de de laptopmarkt zal doen nemen.