Selecteer een pagina

Het is denk ik een kwestie van tijd voordat we het allemaal doen. Het licht dimmen met je Iphone, de cv een graadje warmer zetten met je Ipad, de lamellen dichtdraaien met je Galaxy Tab. Kortom, je huis besturen vanaf je mobiele apparaat.

Domotica staat vrijvertaald voor de electronica die je in je huis kan inbouwen om middels computergestuurde opdrachten zaken als het licht en de temperatuur te kunnen regelen. Tot voor kort waren laptops, desktop pc’s en afstandbedieningen de apparaten waarmee je domotica kon aansturen. Maar met de vlucht die apps hebben genomen in het dagelijkse leven was het maar een kwestie van tijd natuurlijk voordat je je mobiele telefoon of tablet daarvoor kon gebruiken.

Diverse energieleveranciers lopen in Nederland voorop om domotica aangestuurd door mobiele apparaten aan het grote publiek te brengen. Slimme energiemeters zijn veelal uit te lezen op een tablet of telefoon, terwijl tegelijkertijd daarmee ook de thermostaat bediend kan worden.

Maar de verfijnde domotica komt natuurlijk van de fabrikanten van domotica die apparaatuur leveren om het gehele huis tot in de puntjes te kunnen bedienen, en nu dus ook via je iPad, Galaxy tab of een ander mobiel apparaat dat op IOS of Android draait. Hoe cool dat er uit ziet zie je hieronder in het filmpje.