Selecteer een pagina

Een fabrikant uit Taiwan heeft een doe het zelf pakket op de markt gebracht waarmee je Windows laptops kan veranderen in tablet computers met dvd speler. In precies 5 stappen maak je een tablet van je oude laptop.

Sommige apparaten gooi je niet weg. Als een keukenmachine kapot is gaat ie de prullenbak in. Maar je mobieltje of je laptop? Die bewaar je want ze zijn altijd nog wel ergens goed voor en zowiezo kennen we nog steeds een grote waarde aan deze apparaten toe dus eigenlijk gooit niemand ze weg.

Voor laptops is het nu mogelijk om ze een tweede leven als tablet te geven. Na aanschaf van een ombouw pakket van de fabrikant Hoda Technologies uit Taiwan kun je de schermbehuizing van je laptop afhalen, een touchscreen over je LCD scherm heen plakken en deze omgedraaid op de plek van het toetsenbord neerleggen (die je weghaald omdat je die toch niet meer nodig hebt). Vervolgens leg je de schermbehuizing bovenop de touchscreen en installeer je vanaf een cd een driver die Windows voorziet van alle software om aanrakingen in commandos om te zetten en waarmee je ook de tablet kan calibreren.

Een aantal voordelen van een tot tablet omgebouwde laptop komen gelijk naar voren. Zo kun je gewoon Windows software draaien op de tablet en heeft de tablet een DVD speler. Dit zijn op unieke eigenschappen die geen enkele tablet op moment heeft.

Met de werkzaamheden ben je een uurtje uiterlijk twee zoet en de kosten bedragen minder dan 100 euro. Nog niet alle merken en type laptops kunnen omgebouwd worden, maar ongetwijfeld dat er meer ombouw kits komen waarmee ook actuele merken en types tot tablet omgebouwd kunnen worden.