Selecteer een pagina

Creditcard bedrijf Mastercard heeft nieuwe services beschikbaar gesteld voor banken, handelaren en partners wereldwijd, waaronder een handige betaal app die mobielbetalen aan de kassa mogelijk maakt.

Een combinatie van factoren maakt de nieuwe diensten van Mastercard tot een hele interessante ontwikkeling. Zo wordt Mastercard wereldwijd aan de meeste fysieke kassa’s geaccepteerd als betaalmiddel. De mobiele app die zij ontwikkeld hebben maakt afrekenen via NFC (Near Field Communication) mogelijk. Een draadloze technologie die in de nieuwste smartphones gevonden kan worden. Zo heeft bijvoorbeeld het nieuwste vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S3 ondersteuning voor NFC.
In het kort betekent dit dus dat je met de Paypass Wallet je Mastercard Creditcard gekoppeld hebt aan je mobiele telefoon en wanneer je dus straks wilt afrekenen in de winkel laat je je creditcard, bankpas en contant geld in je portomonee, want afrekenen doe je met een zwaai van je mobi langs een sensor en misschien alleen nog een druk op de knop om de betaling te bevestigen.

Naast deze handige mobiele functies biedt het gebruik van Paypass Wallet ook andere voordelen. Zo kun je online je betaalinformatie en afleveradres opslaan en zelfs ook andere creditcards toevoegen zodat je minder in te vullen hebt bij een online bestelling. Dus geen lange formulieren meer in te vullen als je online een bestelling doet bij een webwinkel. Als deze webwinkel Paypass Wallet aanbiedt wordt bij het afrekenen het formulier vooraf ingevuld en is alleen een makkelijke druk op de knop nodig om af te rekenen en het bestelde goed op het juiste adres af te laten leveren.