Selecteer een pagina

Je wilt een mobiel abonnement aanvragen? Hier zijn een aantal zaken waar je op kunt letten om geld te besparen en een abonnement af te sluiten dat bij jou past.

Voor veel mensen is het afsluiten van een mobiel abonnement net alsof ze een cadeautje krijgen. Maar dat cadeautje kan heel vervelend uitpakken als het een sigaar uit eigen doos blijkt te zijn. Een abonnement ga je voor 1 a 2 jaar aan en dat betekent dat je best lang aan een financiële verplichting vast. Je zult dus op een aantal dingen moeten letten.

1) Abonnement in de aanbieding
Telecomproviders willen je graag overhalen om een abonnement af te sluiten, dus doen ze een abonnement in de aanbieding. Vaak is de aanbieding de eerste 3 of 6 maanden een lagere abonnementsprijs. Maar daarna gaat die maandelijkse abonnementsprijs natuurlijk gewoon omhoog. Let er dus op dat je bij het oriënteren op het abonnement van jouw gading dat je in staat bent het abonnement te betalen wanneer de tijd van de aanbieding voorbij is. In sommige gevallen kan de maandelijkse termijn namelijk verdubbelen.

2) Teveel krijgen terwijl je weinig wensen hebt
We kennen allemaal de reclame met Ali B die een abonnement wil zonder ansjovis. Soms zit er zoveel in een abonnement dat je eigenlijk teveel betaald omdat je sommige zaken gewoon niet nodig hebt. Bijvoorbeeld, wat heb je aan 500 belminuten als je heel weinig belt en een telefoon eigenlijk alleen hebt om gebeld te worden? Of je wilt een smartphone om mobiel internet te hebben maar belt eigenlijk zelden? Sterker nog misschien wil je een abonnement met gratis smartphone puur alleen voor het gebruik van het internet. Dan heb je dus nauwelijks iets aan een heleboel belminuten of een SMS bundel. Daar kun je dus bij het samenstellen van je abonnement op besparen.

3) Je wilt alleen een nieuw toestel
Het is ook mogelijk tegenwoordig om alleen de smartphone te leasen, dus zonder een abonnement voor bellen, internetten en SMSen. Een uitkomst voor wie al een abonnement heeft of gebruik maakt van een prepaid sim maar wel graag een nieuwe smartphone wilt hebben. Er zijn immers mensen die alleen om het toestel al een abonnement willen afsluiten. Maar als het alleen om een smartphone of tablet gaat kun je voor slechts dertig euro per maand de laatste modellen leasen en heb je dus geen nieuw abonnement nodig.

4) Mobiel abonnement aanvragen ondanks BKR registratie
Je hebt in het verleden wat schulden gehad en hebt daardoor helaas een vrij uitgebreide BKR registratie? Dan is er goed nieuws en slecht nieuws voor wanneer je nu een abonnement wilt aanvragen en een gratis toestel cadeau wilt. Het goede nieuws is dat de meeste telecomproviders geen navraag meer doen bij het BKR. Dus de schulden uit het verleden zijn geen belemmering om een nieuw mobiel abonnement met gratis smartphone aan te vragen.
Maar dan het slechte nieuws. Want er is een uitzondering. Als je bij andere kredietbewakingsinstanties geregistreerd staat vanwege betalingsachterstanden bij telecombedrijven dan wordt je aanvraag wel afgewezen. Heb je geen openstaande rekeningen bij een telecom bedrijf? Dan gewoon een abonnement met gratis toestel aanvragen en niet teveel stilstaan bij de vraag of je hem gaat krijgen of niet. Negen van de tien keer krijg je gewoon het abonnement en toestel waar je om vraagt.

5) Een abonnement voor je kinderen
Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen altijd bereikbaar zijn en dat ze onder hun vrienden ook een beetje hip voor de dag komen met een bijdetijdse telefoon. Veel ouders vragen daarom ook voor hun kinderen een abonnement met smartphone aan. Kinderen zijn echter vaak wat minder doordacht met hun spullen. Onder kinderen worden telefoons vaker gestolen of vallen ze stuk dan onder volwassenen die zelf betalen voor de telefoon en het abonnement. Het antwoordt op de gevaren van een dure telefoon voor kinderen is het leasen van een smartphone. Want voor een klein extra bedrag is de telefoon verzekerd tegen valschade en diefstal. Dus valt hij kapot? Dan wordt hij gemaakt. Is hij gestolen? Dan wordt hij vervangen. Op deze manier bouw je een extra zekerheid in zodat je met een gerust hart je kind kan voorzien van een vrij dure smartphone en een abonnement waar je nog wel een tijd aan vast zit.