Selecteer een pagina

Apple heeft de nieuwe versie van IOS het besturingssysteem van haar mobiele apparaten vrijgegeven. Wie nu upgrade kan iets wat tot voorkort alleen echt op Blackberries werd gedaan, namelijk Pingen met andere Iphone en Ipad gebruikers.

Het heeft de Blackberry ongekend populair gemaakt bij de jongere generatie. Het Pingen! Korte berichte sturen, hele chatgesprekken voeren, iedereen om zijn ping vragen en je vriendengroep zo groot mogelijk uitbreiden. Hoewel er wel allemaal apps zijn zoals WhatsApp en Pingchat die platform onafhankelijk werken en blackberry gebruikers ook met HTC en Samsung gebruikers berichten konden delen, bleef Blackberry messenger toch de populairste app voor de jeugd en ook de nummer 1 reden waarom mensen een Blackberry kochten.

Bij Apple is dat duidelijk ook opgevallen en misschien wel daarom hebben ze het gewoon gekopieerd. Iphone gebruikers en Ipad bezitters kunnen nu ook met elkaar berichten delen, groeps chats voeren en foto’s delen in de timeline via Imessage. Dat wil zeggen Apple gebruikers die hun mobiele apparaat upgraden naar IOS versie 5. Een upgrade die flink wat tijd in beslag neemt maar die wel enkele leuke nieuwtjes opleverd dus. Onder andere Twitter geintegreerd, getabt browsen met de nieuwe safarie mobile en PC onafhankelijk je Ipad of Iphone bijwerken.