Selecteer een pagina

Blackberries zijn populair vanwege de Blackberry messenger waar je ping berichten mee kunt sturen. Maar wist je dat je met alle telefoons onderling berichten kunt uitwisselen? Wat dat betreft zijn Blackberries niet uniek. Lees meer.

Het grote succes achter de Blackberry is het gemak waarmee gebruikers onderling berichten sturen kunnen zonder daarvoor te hoeven SMSen en dus te betalen. Blackberry gebruikers hebben toegang tot het Blackberry netwerk en het internet en dat maakt het zo genaamde Pingen mogelijk.
Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat elke smartphone net als de Blackberry met abonnement en internet precies hetzelfde kan. Het heet dan geen Pingen en je gebruikt geen Blackberry messenger maar je kunt met het programmatje Whatsapp onafhankelijk van het soort telefoon jij of je vrienden hebben met elkaar chatten en korte snelle berichten uitwisselen zonder dat je daar SMS voor nodig hebt en zonder dat je daarvoor betaald.

Op deze manier kunnen Blackberries, Samsung telefoons, Nokia’s en Iphones gewoon de SMS functie aan de kant gooien en onderling berichten uitwisselen. Het enige wat daarvoor nodig is is dat je bij elkaar in de vriendenlijst staat.

Dus wil jij eigenlijk een abonnement met Blackberry vanwege de mogelijkheid tot Pingen? Als ik jou was zou ik nog even verder kijken om te zien of een andere telefoon misschien niet meer mogelijkheden en leuke functies heeft dan alleen de mogelijkheid om berichten uit te wisselen. Want dat kun je dus met elke telefoon.