Selecteer een pagina

In 2012 brengt Samsung een tablet op de markt met de retina display. Een ongekend scherp beeld op tabletcomputers.

De zogenaamde retina display is een scherm dat gebruik maakt van een technologie om de hoekige lijntjes van pixels vloeiend weer te geven. De techniek achter de retina display werd als eerste geïntroduceerd door Apple met de introductie van de iPhone vier. Nu echter komt Samsung een van Apple’s grootste concurrenten in 2012 op de markt met een nieuwe tablet waarvan het scherm niet alleen groter is dan dat van een huidige tablet de Samsung Galaxy tab maar waarvan de resolutie een voor tablet ongehoord 2560 × 1600 pixels is. Met deze resolutie is het naar verluidt niet meer mogelijk om met het blote oog de pixels onderling van elkaar te onderscheiden.

De nieuwe Samsung tablet met een scherm van 11,6 inch wordt uitgerust met het besturingssysteem Android Ice Cream Sandwich. Naar verluidt zal de tablet als eerste te zien zijn op het Mobile World Congress dat in februari in Barcelona wordt gehouden.
Naast de voornoemde mooie eigenschappen van de nieuwe Samsung tablet zou het apparaat ook uitgerust zijn met een dual core Exynos CPU met de snelheid van 2 GHz. Daarnaast is de tablet te synchroniseren met een Galaxy Nexus telefoon en is het apparaat ook uitgerust met een draadloze optie om vanaf de tablet te kunnen gamen op HD televisies.

De nieuwe Samsung tablet moet straks de strijd aangaan met de te verwachten Apple iPad 3.

Update! Er komt waarschijnlijk een Samsung Galaxy Note 10.1 aan. Volgens indicaties wordt deze binnenkort getoond op het Mobile World Congress. Lees meer hier: Samsung Galaxy Note 10.1

Update! De Samsung Galaxy tab 10.1 krijgt een versie 2. De verschillen tussen de eerste en de 2e versie zijn echter niet dusdanig groot dat het al de waardige uitdager van de Ipad 3 genoemd kan worden. Slechts een aantal punten zijn verbeterd op het eerste model. Zo bevat de versie 2 bijvoorbeeld niet het verwachte Retina display. Het is dus nog even wachten op de nieuwste Samsung tablet van 2012.