Selecteer een pagina

Samsung komt met een grotere versie van de Note, namelijk de 10.1 inch versie. De tablet is meer dan een grotere versie van de Galaxy Note smartphone, maar blijft achter bij de verwachtingen van nieuwe tablets voor 2012.

Wie onder de indruk was van de smartphone Samsung Galaxy Note zal blij verrast zijn dat er een 10 inch versie aankomt van het apparaat. Hierbij zijn een aantal zaken natuurlijk wel verbeterd ten opzichte van de smartphone waarvan het grotere scherm duidelijk de grootste verandering is. Zo bied de grotere omvang van de Note meer creatieve mogelijkheden voor gebruikers van de Stylus pen die erbij geleverd wordt.

Kritiek is er ook. Zo heeft Apple in 2012 zijn Ipad 3 uitgebracht met een veel hogere resolutie dan Samsungs nieuwste tablet. Vooral omdat de Samsung Galaxy Note 10.1 voor creatievelingen bedoeld is, is de lagere resolutie van 1280 x 800 een beetje een domper. Het gaat immers toch om een nieuwe tablet van Samsung, de grootste rivaal van Apple. ook het feit dat de Samsung Galaxy Note 10.1 is aangekondigd met een dual core proecssor in plaats van de bijna standaard quad core processor die vele nieuwe tablets van andere merken er in hebben zitten is een dompertje.

Voor wie is de Samsung Galaxy Note 10.1 bedoeld? We zeiden het al een paar keer, creatievelingen! De verkoop pitch van het apparaat gaat natuurlijk alleen over de Stylus pen die erbij geleverd wordt. En inderdaad is dit iets wat de Samsung Note zowiezo maar de Note 10.1 natuurlijk helemaal onderscheid van andere tablets. De preciesie waarmee men kan werken en de vele tools voor het bewerken van fotos en maken van tekeningen stelt de gebruiker in staat om zijn of haar creatieviteit te uiten via de tablet. Iets wat op andere tablets (waar je nog steeds je dikke vingers moet gebruiken) toch een heel stuk moeilijker is.