Selecteer een pagina

Wie een Samsung Galaxy S3 wilt bezitten heeft een aantal opties. Zelf kopen of kado bij een abonnement waren al bekend, maar leasen dat kan tegenwoordig ook.

Wat je met je geld doet moet je zelf weten natuurlijk. Als je een paar honderd euro uit kunt geven aan een simlockvrije telefoon en pas daarna een goedkoop abonnement gaat regelen of misschien een bestaand abonnement naar je nieuwe telefoon overzet dan is dat prima natuurlijk.
De meeste mensen die een dure smartphone willen hebben die krijgen hem echter meestal kado bij een nieuw abonnement. Dat kan tot gevolg hebben dat je (nadat acties van een paar maanden zijn afgelopen) je de telefoon afbetaald met wel 60 euro per maand aan abonnementskosten alleen. Niks mis mee als dat je het waard is natuurlijk. Maar er zijn mensen die in betalingsproblemen komen vanwege te hoge abonnementskosten in combinatie met de factuur voor wat je gebeld hebt. Gevolg is dan dat je op een gegeven moment uit je abonnement wordt gezet, en dat je het resterende bedrag van de looptijd van het abonnement alsnog moet betalen, maar dan in 1 keer.

Nieuw (voor mij althans) is de mogelijkheid om een dure smartphone te leasen. Je betaald een bedrag per maand (in geval van de Galaxy S3 maar 30,50 per maand zonder internet en belminuten of smsjes) en als voor wat voor reden dan ook het abonnement ontbonden wordt moet je het toestel weer teruggeven, wat natuurlijk scheelt in wat je alsnog betalen moet.

Zoals gezegd wordt het op die manier in principe mogelijk om zelfs de nieuwe Samsung Galaxy S3 al in het bezit te hebben voor een redelijk luttel bedrag van maar 3 tientjes per maand.