Selecteer een pagina

Alle toestellen van het merk Sony Ericsson die in 2011 zijn uitgekomen krijgen binnenkort updates om de laatste versie van het Android besturingssysteem er op te zetten.

Notabene de Nederlandse tak van het Japanse bedrijf bracht het nieuws via Facebook naar buiten dat toestellen zoals de Experia Play, neo, Neo V, Arc en meer de laatste versie van Android genaamd Ice Cream Sandwich geinstalleerd zullen krijgen via updates.

Android 4 met naam Ice Cream Sandwich is een versie van Android die zowel voor Tablets als voor telefoons bedoeld is. Dat Ice Cream Sandwich op beide platformen draait maakt het onder andere voor ontwikkelaars makkelijker daar apps voor te maken. Ice Cream Sandwich heeft als voordeel onder meer dat het geoptimaliseerd is voor hoge resolutie schermen, met een makkelijker te lezen lettertype en nieuwe holografische interface wat een veel futuristischer uiterlijk aan het besturingssysteem geeft. Verder heeft Ice Cream Sandwich als een van de vele nieuwe mogelijkheden ook gezichtsherkenning waarmee je je toestel of tablet kunt unlocken, meer mogelijkheden voor Near field Communication zoals het beamen van gegevens tussen twee toestellen door ze tegen elkaar te houden en is de camera app vernieuwd waardoor je nu ook panoramafoto’s kunnen maken door het toestel te swipen.

Het is verwacht dat Sony Ericsson eerst haar toestellen zal updaten naar Android Gingerbread, om vervolgens het toestel te updaten naar Ice Cream Sandwich, Android versie 4.