Selecteer een pagina

Tablet computers winnen het vandaag de dag van laptops en desktop computers. Wie nog moet kiezen tussen een laptop, desktop of een tablet computer kan hier lezen wat er zo fantastisch is aan een tablet computer.

Een van de meest fantastische voordelen van een tablet computer is dat het een mobiel apparaat is. Dit voordeel komt vooral tot uiting wanneer je rustig in je woonkamer eventjes het internet op wilt. Wanneer je eventjes iets wil opzoeken op het net dan is het niet meer nodig om naar een andere kamer te gaan omdat daar toevallig je desktop computer staat of met kabels te moeten slepen om je laptop waarvan de batterij misschien bijna leeg is er toch gaande te houden. Het mooie van een tablet computer is dat het licht is om vast te houden, makkelijk in de hand ligt en je tegelijkertijd toch volledige toegang tot het internet en allerlei applicaties biedt.

Met een tablet computer kun je overal in huis gebruikmaken van het internet je apps en applicaties. Het is zelfs zo mobiel dat er mensen zijn die die het ding mee naar de wc nemen hoewel dat vanuit een hygiëne oogpunt een absolute afrader is.

Naast het feit dat het een mobiel apparaat is dat overal goed te gebruiken is zijn juist de apps die het apparaat het volgende grote voordeel geven. Zowel voor iPads als voor andere tablet computers geldt dat er een hele bibliotheek aan apps beschikbaar is. Deze kleine applicaties vergroten het gebruikersgemak van de tablet computers nog veel meer. Zoals Apple zegt “daar is een App voor”. Waar ze simpelweg mee bedoelen dat welke functie je eigenlijk ook zoekt er is altijd wel een App die het op je tablet computer mogelijk maakt.

Vele softwarebedrijven maken tegenwoordig apps voor tablet computers, maar ook volledige applicaties. Zoals bijvoorbeeld Microsoft die binnenkort het Office-pakket beschikbaar stelt voor iPads. Op deze wijze heb je dus met een mobiele tablet computer heel veel productiekracht tot je beschikking. Hierdoor is de tablet computer voor ook heel veel zakelijke doeleinden goed te gebruiken.

Naast zakelijke doeleinden zijn tablet computers in eerste instantie natuurlijk ook bedoeld voor persoonlijk plezier. Tablet computers zijn heel goed te gebruiken om jezelf mee te vermaken wanneer er bijvoorbeeld niks op televisie is. In zowel de appstore van Apple als ook van Android tablet computers zijn heel veel spelletjes te verkrijgen. Naast een grote hoeveelheid spelletjes zijn er ook diverse mogelijkheden om films te kijken en te huren via de appstore. Op deze wijze kun je rustig op je bank zitten de tv uitlaten en jezelf toch vermaken. Ook wanneer je buitenshuis bent en even de tijd over hebt hoef je je dus niet te vervelen wanneer je een tablet computer bij je hebt.

Hoewel de meeste computers zoals desktops en laptops een learning curve hebben vanwege het uitgebreide besturingssysteem dat erop geïnstalleerd staat is het gebruik van tablet computers zeer intuïtief. Zowel kinderen als ouderen zijn vrijwel direct in staat om met een tablet computer overweg te kunnen. Dit komt omdat tablet computers te besturen zijn met handgebaren. Wie dus makkelijk zijn sociale contacten wil onderhouden en toegang wil hebben tot het internet of af en toe eens een spelletje wil spelen weet eigenlijk direct hoe dat moet op een tablet computer.

Tablet computers hoeven ook niet duur te zijn. In elke prijsklasse is wel een tablet computer te verkrijgen. Ze zijn er zelfs al vanaf € 80. Deze goedkope tablet zijn natuurlijk wel van mindere kwaliteit dan bijvoorbeeld de tablet computers van Apple maar daar staat tegenover dat je je kind niet zo snel een ipad cadeau doet. Het merk TomTec heeft bijvoorbeeld al een tablet computer vanaf € 80 waar Android op geïnstalleerd staat en die gewoon bij de Bart Smit verkrijgbaar is.
Serieuzere tablet computers zoals de Apple ipad en de Samsung Galaxy tab zijn al verkrijgbaar voor prijzen vanaf € 400.
Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om gratis tablet computers te krijgen wanneer men een mobiel afsluit. Zo zijn er verschillende mobiele aanbieders die bij een tweejarig abonnement een gratis tablet computer cadeau doen. Met een nieuw mobiel abonnement kom je zo dus snel en goedkoop aan een moderne tablet computer. Voor je het weet zit je zo dankzij een nieuw mobiel abonnement op de bank een film te kijken in HD kwaliteit en heb je overal ook buitenshuis toegang tot het internet.

Een van de dingen waar ik mijn Apple ipad het meest voor gebruik is om in de avontuurtjes mezelf te vermaken met een spelletje of een heleboel YouTube filmpjes of zelfs een blockbuster film gehuurd in iTunes. Uitgerust met als extra accessoire een Bluetooth headset stoor ik niemand binnen mijn gezin terwijl zij allemaal naar een programma zitten te kijken op tv waar ik zelf geen interesse in heb.
Een tablet computer is op deze manier een persoonlijk en mobiel multimediaplatform waar je vooral jezelf heel makkelijk mee kunt vermaken.