Selecteer een pagina

Een van de ergenissen bij mensen die gebruik maken van een mobiel apparaat is dat op een gegeven moment de batterij leegloopt en weer moet worden opladen. Dat lijkt vanzelfsprekend maar toch zijn er redenen waarom een gebrekkige batterijduur voor veel ergenis kan zorgen. Met name wanneer er allerlei verkeerde redenen zijn waardoor je batterij het snel opgeeft.

Constant gebruik
Bijna niemand haalt het maximale aantal uur dat de fabrikant beloofd uit een volle batterij. Maar in sommige gevallen maken we het de fabrikant ook wel erg moeilijk. Veel mensen hebben de gewoonte om de hele dag de mobiele telefoon ter hand te nemen. Chatten, gamen, bellen etc. sommige telefoons krijgen zelden rust. Het mag dan ook logisch zijn dat bij constant gebruik de batterij van je mobiele apparaat sneller leeg is dan bij een gemiddeld gebruik.
energybankEen oplossing voor mensen bij wie de telefoon bijna met de hand versmolten is is een extra energybank. Een externe batterij die iets weg heeft van een grote usb stick en die je op momenten dat de batterij van je mobi leeg begint te raken kunt aansluiten zodat het terwijl je onderweg bent en geen oplader en stopcontact in de buurt hebt je toch je telefoon kunt opladen en in bedrijf kunt houden.

Apps die op de achtergrond werken
Een van de redenen waarom sommige batterijen sneller leegraken dan andere is omdat er apps op de telefoon geinstalleerd staan die op de achtergrond actief blijven. En terwijl jij je mobi niet gebruikt maken deze apps wel gebruik van je batterij.
Recentelijk kwam nog aan het licht dat bitcoin miners spelletjes uitbrachten die stiekum gebruik maakte van de processor kracht van al de mobiele telefoons waarop de spelletjes geinstalleerd stonden om zo op de achtergrond bitcoins te minen zonder medeweten van de eigenaar van de telefoon.
Daarnaast zijn er apps die wanneer ze geinstalleerd zijn constant updates zoeken of een verbinding openhouden. Beleggers die gebruik maken van de app van Plus500 merken dat als ze de app niet afsluiten wanneer ze hun telefoon op standby zetten, de batterij heel snel leeg is omdat de app een verbinding openhoud met de server van het beleggingsplatform.
Kortom een app kan zonder dat je er erg in hebt je batterij snel leeg maken.

opgezwollen batterijDefecte batterij
Batterijen hebben niet het eeuwige leven. Zo wil het nog weleens gebeuren dat een batterij defect raakt, niet zelden door het gebruik van een verkeerde oplader. Opladers die niet origineel bij het toestel geleverd zijn kunnenin sommige gevallen een andere spanning afgeven aan je batterij. het gevolg kan zijn dat je batterij langzaam uitzet en steeds dikker wordt, tot op het punt dat het niet goed meer kan aansluiten op de polen in je toestel of met als gevolg dat je batterij gewoon minder vermogen kan opnemen. Er zal dan eerder aangegeven worden dat de batterij is opgeladen, maar omdat hij minder spanning heeft opgenomen is hij ook eerder leeg. Als je batterij eenmaal defect is dan is er niks anders dat je kunt doen dan een nieuwe te kopen.

Scherminstellingen
Een van de meest voorkomende redenen waarom een batterij van een mobiele telefoon snel leeg raakt is omdat we vanwege ons gemak de helderheid van het display op maximaal hebben gezet zodat we altijd het beeld goed kunnen zien. Maar het is wel zo dat het scherm het meeste energie gebruikt. Wanneer het display om maximale helderheid staat ben je eerder door je batterij vermogen heen dan je denkt.

Nu raad ik niet aan dat iedereen elke keer dat de batterij snel lijkt leeg te lopen zijn telefoon naar de fabrieksinstellingen terugzet. Maar dit kan in enkele gevallen wel een oplossing zijn. Vooral bij parasitaire apps die zoals gezegd op de achtergrond hele andere dingen doen dan dat jij als telefoon eigenaar zou denken kan een reset van je mobiele telefoon je in een klap afhelpen van heel wat problemen met je telefoon. Het is de meest effectieve manier om je telefoon te ontdoen van energie slurpende bandbreedte stelende reclame presenterende apps die iedereen die de gewoonte heeft om veel android apps op zijn telefoon te installeren weleens meemaakt. Door verder alleen orginele opladers te gebruiken en bij veel gebruik eventueel een externe energybank bij de hand te houden kom je een heel eind met je batterijduur.