Selecteer een pagina

KPN geeft aan er financieel bijna onderdoor te gaan omdat smartphone eigenaren WhatsApp op hun telefoon hebben staan. Maar wat is het en wat kun je er eigenlijk mee? Lees het hier.

KPN gaat mobiel internet duurder maken omdat ze anders niet genoeg verdienen. Al hun verdienmodellen waren er namelijk op gericht om belbundels en SMS bundels te verkopen. Maar vooral omdat smartphone eigenaren gebruik maken van WhatsApp schiet KPN financieel naast het doel.

WhatsApp is een berichten applicatie die platform onafhankelijk kan werkt. WhatsApp is onder andere beschikbaar voor de populairste Smartphones zoals de iPhone, de BlackBerry, Android telefoons en Nokia apparaten. De eigenaren van deze telefoons kunnen dankzij WhatsApp groepschat gebruiken. Tegelijkertijd met elkaar chatgesprekken voeren ongeacht het type en merk telefoon dat ze hebben. Ook kan men elkaar gratis SMS en MMS berichten sturen en Push berichten ontvangen.

Omdat WhatsApp eigenlijk de SMS functie vervangt met een modernere berichten service die ook gebruik maakt van je bestaande internet verbinding bespaar je als mobiele telefoongebruiker natuurlijk enorm omdat je niet meer betaald per bericht en al hebt betaald voor je mobiele internetverbinding. Juist dit gegeven nekt KPN dat tot nu toe nog steeds zijn omzet probeerde te verdienen met het verkopen van SMS bundels en tegelijkertijd onbeperkt mobielinternet als laag betaalde service aanbood.