Selecteer een pagina

Een medewerker van Microsoft biedt Android telefoongebruikers waarvan de telefoon geïnfecteerd is geraakt met een virus de mogelijkheid aan om een gratis Windows telefoon te winnen. Niet dat Windows telefoons zonder problemen zijn, recentelijk werd duidelijk dat met een sms bericht Windows telefoons opnieuw opgestart kunnen worden waarna de berichtenservice compleet onbruikbaar is geworden.

Google heeft recentelijk meer dan 100 applicaties uit de Android markt teruggetrokken omdat duidelijk werd dat deze waren geïnfecteerd met een virus. Microsoft speelt daar nu een beetje onterecht op in door met de mogelijkheid een Windows telefoon te winnen bijna te suggereren dat deze telefoons minder gevoelig zijn voor virussen en andere problemen.
Feit is echter dat recentelijk gebleken is dat Windows telefoons waar Windows phone 7.5 op draait gevoelig zijn voor een SMS aanval waarbij een kwaadwillende met het verzenden van een SMS berichtje naar de telefoon van het slachtoffer deze telefoon opnieuw kan laten opstarten en waarna blijkt dat het niet meer mogelijk is om een SMS te verzenden of op een andere wijze berichten te versturen naar anderen (bron: Winrumors).
Uiteindelijk blijkt dat alle grote telefoon fabrikanten zo hun problemen kennen. Ook Apple heeft in een niet te ver verleden problemen gehad met hun besturingssysteem IOS 3 waarbij het mogelijk was om complete controle te krijgen over de iPhone op dat moment door middel van het verzenden van een SMS.

Microsoft heeft inmiddels laten weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem met de SMS aanval en dat zij via de Zune applicatie software updates beschikbaar zullen stellen waarmee ze het gat in de beveiliging zullen dichten.

Evengoed is het leuk te weten dat je een gratis telefoon van de concurrent op de kop kunt tikken op moment dat je zoiets overkomt als dat je eigen telefoon geïnfecteerd raakt met een virus en eventueel al je gegevens op straat zijn komen te liggen. (Bron: BGR.com)