Selecteer een pagina

razer-edge-pro-windows-8-gaming-tablet-pcHet was even wachten op het uitrollen van Windows 8 maar de eerste hardware fabrikanten komen nu met tablets waar gewoon windows op draait en waar je standaard office programmas en de laatste games op kan draaien.

Allemaal heel leuk natuurlijk die Ipads en Iphones en Android tablets en telefoons. Maar het lijkt erop dat Microsoft zijn oude positie als marktleider weer terug gaat krijgen nu dat tablets met Windows 8 als besturingssysteem beschikbaar zijn op de markt.

Want ondanks de gebruiksvriendelijkheid van veel Apple en Android tablets en de vele beschikbare games die er zijn voor deze apparatuur is er altijd een probleem geweest dat zowel Apple als Google niet heeft weten op te lossen en waarvoor Microsoft altijd een voorsprong heeft weten te behouden op zijn concurrenten. Namelijk dat de Ipad en Android tablets nooit in staat waren om Windows software te draaien zodat iedereen op de tablet toegang had tot de standaard software die men gebruikt voor werk en studeren.

Het merendeel van de beschikbare software wordt nu eenmaal gewoon gemaakt voor het Windows besturingssysteem en niet voor Android of Apples IOS. In praktijk betekende dit tot nu toe dat men tablets hoofdzakelijk gebruikte voor multimedia toepassing, presentaties en games. Maar om echt mee te werken waren de tablets niet geschikt omdat ze simpelweg geen programmatuur draaiden waarmee je bestanden 1 op 1 en zonder dat conversie nodig was kon uitwisselen met je collega’s of medestudenten. Natuurlijk waren er apps en cloud oplossingen die de nodige workaround boden maar dat is toch anders dan dat je je Word document opslaat en een ander het gewoon kan openen, of dat je je spreadsheet van werk mee naar huis neemt en deze gewoon opent bewerkt en weer opslaat in exact hetzelfde formaat  als op je werk.

Anyways, een lang verhaal kort gemaakt, tablets met Windows 8 waar je Microsoft Office op kan draaien en call of duty op kan spelen. Nu al verkrijgbaar online, maar straks ook gewoon te koop bij winkels als de Media Markt, Saturn en wat heb je nog meer. Een goed voorbeeld van zo’n tablet is de Razer Edge Pro.

Razer Edge Pro, Gaming tablet!

Besturingssysteem Windows 8
Processor is een Intel Core i7 Dual core w/ Hyper Threading Base 1.9GHz / Turbo 3.0GHz
Als intern geheugen 8GB DDR3 (2x4GB 1600MHz)
Videokaart NVIDIA GT 640M LE (2GB DDR3, Optimus Technology)
10.1 inch scherm met 1366×768 diepte
10-point capacitive touch
Harddisk 128 tot 256GB Solid state SATA-III disk
Wireless LAN (802.11b/g/n + BT4)
Stereo boxjes en Array microphones
HD Webcam
Dolby geluid
USB 3.0
En 3.5mm audio jack stereo out en mic in

Het bijzondere van de Razer Edge Pro is niet alleen de brute kracht die het ding als tablet bezit en de Windows besturing, maar ook de accessoires die beschikbaar zijn om het apparaat in een keer om te bouwen tot Laptop, handheld gaming device of gaming Console.

Met een keyboard breid je de tablet uit tot een laptop zoals we dat wel vaker gezien hebben bij tablets. Zoals egzegd wil je een tablet ook kunnen gebruiken om serieus werk op te doen. Met een ipad en keyboard gaat adt maar mondjes maat maar met een Windows 8 tablet met keyboard is het alsof je gewoon een op Windows draaiende laptop gebruikt, en het leuke is, infeite is dat natuurlijk ook gewoon zo.

Rustig op de bank zitten en in je eentje gamen kan ook. Dan zet je de gaming accessoires op de tablet, bestaande uit aan weerszijde een controller met joysticks en buttons. Zoals gezegd vanwege de kracht van het apparaat en het feit dat er gewoon de laatste versie van Windows op staat ben je in staat om de meest gangbare PC spellen die gamers graag spelen te draaien op de Razer Edge Pro!

Heb je een buddy op bezoek en wil je met zijn tweeen hetzelfde spel spelen? Dan tover je de Razer Edge Pro om in een console waar je met externe controllers op kunt spelen.

Nu is de Razer Edge Pro bedoeld voor gamers en alle accessoires zijn daar ook min of meer op gericht. Maar vergeet niet dat vanwege het Windows besturingssysteem en de kracht van het apparaat je elke software die draait op Windows 8 gewoon op de Razer Edge kunt installeren en gebruiken. Je kunt het ding dus mee naar je werk nemen, mee op reis, Powerpoint presentaties mee geven. Er mee werken in elke Windows georiënteerde werkplek.

De Razer Edge Pro is wat mij betreft de eerste Windows 8 tablet die echt het uitlichten waard is. En er zijn meerdere Windows 8 tablets verkrijgbaar, niet in de laatste plaats natuurlijk de Surface, de tablet van Microsoft zelf en nog een paar anderen. Maar zo alomvattend en gericht op elke mogelijke gebruiker zoals de Razer Edge Pro kom je ze nog niet tegen. Ik denk echter wel dat we in 2013 veel verandering daarin zullen zien. Ik vermoed namelijk dat op Windows 8 gebasseerde tablets concurrenten Apple en Google grotendeels uit de markt zullen duwen.